Asiguraţii vrânceni plătesc pentru radiografii. Asta din cauza lipsei unui contract cu CAS, iar pentru investigaţii RMN, vrâncenii sunt trimişi la Bucureşti sau Braşov

Data publicării:
radiologie medic

Zeci de pacienţi ajung zilnic la cabinetul de radiologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Pantelimon din Focşani.

Nu vin cu mâna goală însă, ci cu biletul care atestă plata investigaţiei. De ce, asiguraţi fiind, plătesc pentru acest serviciu medical? Pentru că niciun medic radiolog al spitalului nu a semnat un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru ore în Ambulatoriu.

Mihai Copaci, director Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea: "Spitalul Judeţean nu a depus niciun contract de prestări servicii cu niciun medic şi în aceste condiţii nu s-a reuşit încheierea unui contract."

Singurul spital cu care Casa a încheiat un contract pentru radiologii este cu cel aflat în Dumbrăveni, la 16 kilometri distranta de oras. Pacienţii sunt nemulţumiţi de întreaga situaţie.

"Atâta timp cât sunt asigurat de ce să mai plătesc în plus. Faşele, bandajele mi le-am cumpărat eu" a spus o pacientă.

În prezent, reprezentanţii spitalului pun întreaga situaţie pe seama lipsei de personal.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "Deşi ar fi nevoie de 5 medici radiologi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani îşi desfăşoară activitatea doar 3 medici. Dintre aceştia, niciunul nu a vrut să facă ore în Ambulatoriu. Din acest motiv, conducerea spitalului a ales ca şi soluţie un medic pensionar. Prea târziu însă, pentru că nu au încheiat la timp un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi din acest motiv pacienţii plătesc pentru radiologii".

Gabriela Gabor, medic radiolog: "Termenul de încheiere a contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate era în jur de 20 iulie şi cred că s-a pierdut termenul ăsta şi a rămas acum să se negocieze. Începând cu data de 1 iulie lucrez în Policlinică 4 ore, de la ora 9 la ora 13."

Norocul îi ocoleşte pe vrânceni şi atunci când au nevoie să îşi facă o investigaţie imagistică, tip RMN.

Pentru ea, oamenii trebuie să ajungă la Bucureşti sau Braşov. Nemulţumirile nu se opresc aici. Analizele histopatologice, prin care sunt depistate cazurile de cancer, nu se pot realiza în totalitate de Spitalul Judeţean de Urgenţe Sf. Pantelimon.

3 investigaţii importante se pot efectua doar în Capitală.

Asta în condiţiile în care, la finalul lunii iunie, în Programul Naţional de Oncologie al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea erau înregistrate 840 de persoane.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Florin Gîlcanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri