Statul cere banii inapoi mai multor medici din centrele de permanenţa, care au fost plătiţi în plus şi ilegal, se pare, pentru munca lor. Unii au de dat înapoi 30.000 de lei, pentru plăţi primite într-un an. Curtea de Conturi a observat ilegalitatea, după un control la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Zeci de medici trebuie să restituie statului banii pe care i-au încasat, pentru că autoritățile le-au calculat greșit salariile.
24 de medici din Olt trebuie să scoată din buzunar aproape 300.000 de lei. Şi asta după ce un control al Curţii de Conturi la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a scos la iveală că aceştia au fost plătiţi cu mai mult decât ar fi trebuit pentru serviciile prestate.
"Încă nu avem un feedback, nu avem o stare a lucrurilor exactă, pentru că încă nu au primit somaţiile de plată, probabil că atunci când o să primească, o să urmeze, cum vedem noi lucrurile, probabil în instanţă sau ceva de genul acesta. O să ne fie destul de greu să ne apărăm şi asta recunoaştem, pentru că şi din punctul nostru de vedere decizia de a le acorda acei bani a fost absolut corectă", a spus Florin Ciocan, preşedintele CAS Olt.
În judeţul Dolj, situaţia este similară. 52 de medici trebuie să înapoieze 960.000 de lei.
"În această perioadă, la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate Dolj se reverifică situaţiile şi se calculează dobânzile, urmând ca medicii respectivi să primească notificări pentru sumele care trebuie virate către Ministerul Sănătăţii", a spus Cristina Mândreci, purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Dolj.
Societatea Naţională de Medicină de Familie a făcut deja o adresă către Ministrul Sănătăţii, în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de sentinţa dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.