Produsele alimentare, carnea şi lactatele, au intrat în atenţia inspectorilor sanitar-veterinari din Dolj. În ultima perioadă au fost demarate numeroase controale, iar în ultimele două săptămâni s-au aplicat amenzi în valoare de peste 20.000 de lei. Cele mai multe nereguli au avut legătură cu nerespectarea condiţiilor de depozitare şi etichetare a produselor. De săptămâna viitoare, inspectorii DSV vor dubla verificările, în special la produsele de sezon.
Primele controale au fost făcute la un depozit cu produse din carne şi lactate. A fost verificată temperatura de depozitare a alimentelor, care trebuie să fieîntre 0 şi 4 grade.
Condiţiile de depozitare au fost întrunite, însă din cauza etichetelor care nu erau traduse în limba română, inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 2.000 de lei.
“Au fost unele nereguli privind etichetarea, în urma cărora unitatea va fi sancţionată conform HG 984 pe 2005”, a spus Costin Budică, şef birou inspecţie Direcţia Sanitar Veterinară Dolj.
Controalele inspectorilor DSV se vor amplifica în perioada 15 decembrie - 7 ianuarie.