O primărie din Olt vinde... un pian. Şi nu unul oarecare, ci unul de valoare, construit de o firmă de renume la începutul secolului trecut. Pianul a ajuns la primărie printr-o donaţie a Guvernului şi era abandonat într-o magazie. Iniţial, intrumentul muzical trebuia să fie folosit la orele de muzică de la şcoală dar cum nu s-a găsit un profesor, primarul vrea să-l vândă. Cu banii obţinuţi plănuieşte să cumpere mobilier şi calculatoare noi la şcoală
„V-ar fi plăcut să cântaţi la el? Da. Păi atunci nu l-aş mai fi dat. Cel puţin când eram eu primar aici, nu-l dădeam".
În 2007, primarul din Dobrun a aflat că Guvernul îşi schimbă mobilierul. A făcut cerere să primească şi el câteva dulapuri din vechituri. Când a mers să le ridice a văzut un pian care zăcea în depozit printre mobilierul vechi. L-a cerut cu gândul să-l folosească la şcoală. Şi l-a primit.
Aurel Bondrescu – primarul comunei Dobrun: „mi s-a permis să-l încarc în maşină, l-am adus la Dobrun. Am avut grijă de el să nu umble cineva să-l strice. Am constatat că avea o vechime de peste 100 de ani şi este o piesă la care ţin. În Dobrun nu poate fi valorificat.
Pianul a devenit piesă de mobilier în biroul primarului. Stă însă închis ca sa nu atragă privirile curioşilor care ar putea să-l atingă şi să-l strice.
„Cheia este în permanenţă la mine şi la directoarea căminului. De întreţinut, de fapt, de şters praful pe exterior aveam în permanenţă pe cineva din aparatul primăriei care să şteargă praful, că e şi plăcut să stai pe lângă el"
Ştefan Aura - referent cultură Primăria Dobrun: „Vă daţi seama că este ceva deosebit că nu vezi în fiecare zi un pian. Eu am avut chitară, dar mi-ar fi plăcut să am un pian. L-aţi atins vreodată? Da. Ne-a lăsat domnul primar să-l pipăim şi noi. Oamenii când vin la primăre vă întreabă de el? Normal. Cei de la ţară nu văd în fiecare zi un pian"
Primarul şi-a dorit un pian în comună, cu gândul la elevi. Că poate vor învăţa să cânte. Cum dorinţa nu i s-a îndeplinit, a decis să-l vândă.
Luminiţa David - director Şcoala Generală Dobrun: „Dacă aveam un profesor de muzică calificat, ceea ce e o raritate în învăţământ, poate că rămânea şi făceam şcoala de muzică. Dar avem şi alte nevoi şi alte talente şi atunci ne foloseşte la altceva vânzarea pianului.
Pianul este un Bechstein, fabricat în 1903. Primarul din Dobrun aşteaptă un expert ca să stabilească preţul de vânzare. S-a interesat pe internet şi a aflat că nou a costat echivalentul a 85.000 de euro. Banii din vânzare ar urma să fie investitţi în şcolile din comună. Numai la cea din centrul comunei ar fi nevoie de 60.000 lei, pentru cumpărarea de mobilier şi calculatoare pentru elevi.