Masterplanul de deşeuri pentru judeţul Dolj nu se va realiza prea curând. Şi asta pentru că procurorii au ridicat, în urma percheziţiilor de la Consiliul Judeţean Dolj, mai multe documente şi calculatoare care conţineau date despre acest proiect. Primarul Craiovei susţine că în aceste zile proiectul trebuia scos la licitaţie, dar nu se poate, tocmai din lipsa documentelor necesare.
De acest proiect şi implicit de banii care ar fi venit de la Uniunea Europeană nu ar beneficia doar Primăria Craiova, ci şi celelalte 110 primării din Dolj. Şase zone ale judeţului - Calafat, Băileşti, Dobreşti, Goicea, Filiaşi, Segarcea şi Craiova, ar beneficia, prin masterpalnul de deşeuri, de staţii de selectare şi de compostare, iar fiecare gospodărie ar primi gratuit tomberoane şi compostoare.
"Masterplanul de deşeuri la ora actuală este blocat. Cel puţin noi nu avem până la această oră niciun semnal că am putea să îl deblocăm, asta pentru că în miercurea respectivă, când s-a făcut percheziţia la Consiliul Judeţean, am înţeles că s-au ridicat toate documentele pentru masterplanul de deşeuri care, atenţie, nici măcar nu fusese scos la licitaţie", a precizat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.
Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, este optimist. Acesta susţine că activitatea instituţiei nu ar fi afectată de percheziţiile de săptămâna trecută.
"Nu vă faceţi probleme că nu am ajuns în acea fază în care să se blocheze proiecte. Totul merge mai departe, am discutat şi cu personalul, ne facem proiectele noastre şi pe anul viitor aşa cum am propus şi nu are voie nimeni să facă altceva decât ce este pe fişa postului", a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.
Suma necesară pentru implementarea Masterplanului de deşeuri al judeţului Dolj este de 50 de milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană.