Centura de Sud a Craiovei este de netrecut pentru proprietarii de terenuri din zonă. Pentru că în proiect nu au fost prevăzute treceri de pe o parte pe alta a drumului, oamenii ocolesc şi 6 km ca să ajungă la terenurile lor, care sunt chiar de partea cealaltă a şoselei. S-au plâns primarului din localitate, care a făcut mai multe adrese către CNADNR, însă răspunsul nu i-a ajutat cu nimic: proiectul este făcut cu fonduri europene şi nu poate fi modificat.
Ştefan Vilara locuieşte în Cârcea şi are în zona un teren de un hectar. Pentru bucata pe care a cedat-o statului a fost despăgubit, doar că s-a trezit cu terenul tăiat în două de centură.
"La terenul respectiv o să ajung cu o cheltuială în plus, practic. Vă daţi seama că o să ocolesc o distanţă de nu ştiu câţi kilometri, ca să pot să fac ocolul centurii, ca să ajung la terenul meu", spune bărbatul.
În situaţia bărbatului mai sunt alţi 100 de locuitori din Cârcea. Oamenii s-au plâns peste tot, şi la primărie şi la judeţ, dar nimeni nu i-a putut ajuta.
Răspunsul primit de Primărie de la Compania Naţională de Drumuri a spulberat orice speranţă a locuitorilor din Cârcea că problema lor se va rezolva.
„Cei de la CNADNR, care sunt beneficiarii acestei lucrări, ar trebui să găsească soluţii, să facă o subtraversare, să le dea posibilitatea cetăţenilor să lucreze terenurile pe care le au în proprietate în extravilan”, a spus Valerică Pupăză, primarul comunei Cârcea.
Probleme pe Centura de Sud a Craiovei au mai fost şi anul trecut, când în mijlocul drumului rămăsese un stâlp de electricitate. Drumul ocolitor are termen de finalizare luna august a acestui an.