Au amenajat singuri un pârâu care îi inundă în fiecare primăvară. Pentru că s-au săturat de promisiuni din partea guvernanţilor, localnicii şi autorităţile locale din comuna Şerbăneşti, Olt, au pus mână de la mână şi au reuşit să întărească un mal. Din bugetul şi aşa sărac al localităţii, primarul a pus la bătaie 100.000 de lei pentru lucrările din zonă. Ar fi nevoie însă de 17 milioane de euro pentru o regularizare eficientă a pârâului, bani ce ar trebui alocaţi de Ministerul Mediului.
Primarul Titi Peligrad a pierdut şirul adreselor pe care le-a făcut la Ministerul Mediului. A cerut de fiecare dată să se aloce bani pentru regularizarea pârâului Dorofei pentru că ori de câte ori plouă în cantităţi mari, se inundă zeci de locuinţe şi de fiecare dată a fost informat că la următoarea rectificare bugetară va primi sumele necesare. Au trecut 13 ani de atunci. Acum a umblat la bugetul localităţii.
“Dupăinundaţiile din martie, aprilie şi mai, am hotărât în Consiliul Local săaprobăm o sumă de 100.000 de lei pentru a aproba consumul de combustibil la nivelul cătunuluirespectiv, ca să evităminundaţiile din zona respectivă”, a precizat Titi Peligrad, primarulcomunei Şerbăneşti.
Banii vor fi folosiţi pentru a întări malurile pârâului Dorofei. De promisiuni s-au săturat şi localnicii. Prefectura Olt le-a trimis o comisie în zonă să evalueze pagubele, dar nu le-a dat nimeni de înţeles că vor fi ajutati într-un fel.
Reprezentanţii Prefecturii Olt susţin că s-a stabilit evaluarea pagubelor, că s-a trimis situaţia la Guvern, iar acum se aşteaptă banii pentru despăgubiri.
“S-a făcut raportul de sinteză, a fost înaintat guvernului Românieiîn vederea accesării sumelor din fondul de solidaritate al UE”, a spus Emanuel Oproiu, subprefectul judeţului Olt.
În urma inundaţiilor din luna mai, peste 20 de case, 100 de anexe gospodăreşti şi 1.000 de hectare de teren agricol au fost inundate. Bilanţul nu a fost însă atât de tragic ca în 2005, când în urma inundaţilor şi-au pierdut viaţa trei persoane.