Comuna Ponoarele din Mehedinţi a fost binecuvântată cu cele mai frumoase puncte turistice, unele unice în Europa. Podul lui Dumnezeu, un pod natural superb, peşteri cu forme neatinse decât de vreme şi păduri întinse de liliac. Cu toate că potenţialul turistic este enorm, turiştii care vin aici abia găsesc cazare şi nu au posibilităţi de campare.
Podul lui Dumnezeu este cel mai reprezentativ punct turistic de pe harta comunei Ponoarele, dar nu singurul. Dincolo de ceea ce se poate vedea cu ochiul liber, natura lucrează mereu şi dă naştere la cele mai spectaculoase forme de relief.
Turiştii au doar o posibilitate să le vadă. Cu maşina, parcurgând o distanţă de 120 de kilometri de la Craiova şi 70 de la Drobeta Turnu Severin. În 2009, municipalitatea s-a angajat să promoveze zona.
„A accesat printr-un proiect integrat fonduri în valoare de 2.482.000 de euro, printre infrastructură am avut şi promovarea acestei zone din punct de vedere turistic şi din punct de vedere cultural”, a spus Vasile Gheorghescu, viceprimar comuna Ponoarele.
Lipsa locurilor de cazare îi determină pe mulţi să vină, să vadă şi să plece. Există doar două pensiuni, însă cu posibilităţi limitate de cazare, iar Centrul de Informare Turistică din comuna stă deschis doar două zile pe săptămână.
„Ar trebui şi nişte ghizi turistici, care să dirijeze turiştii care vin. Eu, personal, prin contribuţia mea, am realizat de aici şi până la Lacul Zaton o marcare”, a spus Dumitru Borloveanu, proprietar pensiune Ponoarele,
Localnicii ştiu că au o zonă frumoasă, dar spun ca nu este pusă în valoare aşa cum ar trebui.
„Zona a fost vizitată de turişti, dar dacă s-ar face mai multe pentru turism, ar avea ce să vadă oamenii aici”, spune o localnică
Obiectivele turistice din Ponoarele, Mehedinţi, au fost vizitate anul trecut în sezonul estival de peste 2.500 de turişti.