Craiova a devenit o piaţă bună pentru tâmplarii din alte judeţe. Aceştia vin la începutul verii şi vând măsuţe, bănci sau balansoare din lemn. Le expun pe drumurile naţionale de la marginea oraşului şi spun că aici vânzările merg mult mai bine decât în alte zone.
Ion Tincă are 31 de ani şi este tâmplar. Îşi câştigă banii din prelucrarea lemnului, iar pe parcursul verii încearcă să vândă băncile, mesele şi balansoarele pe care le produce. Lucrează două săptămâni la un set complet, pe care îl vinde cu 800 - 900 de lei. La fiecare set câştigă 300 - 400 de lei, iar din profitul obţinut încearcă să le ofere celor de acasă un trai decent.
“Nu avem posibilitate, nu am cu ce să mă descurc. Fac şi eu un leagăn, o masă, cât de puţin să rămână”, spune bărbatul.
Ion Tincă a umblat în toată ţara, iar în această vară a ales să-şi vândă produsele la Craiova. La marginea drumului spre Bechet a găsit oameni care au cumpărat seturile lui de mobilier.
Tânărul din Braşov a dormit toată vara într-o Dacie veche. Au venit să-l ajute şi prietenii, după ce i-au fost furate câteva piese din lemn.
“Decât să mă duc să fur, mai bine încerc să fac ceva, să fie şi omul mulţumit, care îi dau marfa, să fiu şi eu un pic mulţumit”, spune Nelu Ion, tâmplar
De cum toamna şi-a intrat în drepturi, Ion Tincă şi-a făcut şi bagajele de plecare la Braşov. El va reveni vara viitoare la Craiova, pentru că, spune el, oltenii sunt oameni primitori şi îi apreciază munca.