Corabia va deveni prima localitate dunăreană din Oltenia cu port turistic. Autorităţile locale vor să obţină o finanţare europeană de 2,5 milioane de euro pentru a moderniza zona, astfel încât navele de croazieră să acosteze pe malul românesc. În acelaşi timp, Consiliul Judeţean Olt vrea să preia Portul Comercial Corabia de la Ministerul Transporturilor pentru a-l moderniza, tot cu fonduri europene.
Autorităţile locale au depus un proiect prin care solicită 2,5 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru modernizarea portului Turistic şi de Agrement Corabia. Va fi realizată o faleză pentru turişti, iar malul va fi amenajat astfel încât să permită accesul navelor.
În prezent, în zonă există doar un singur hotel.
„Este un stabiliment cu un restaurant şi hotel chiar pe malul Dunării, acolo, lângă port şi s-au concesionat câteva locuri pentru viitoare pensiuni, în vederea integrării în această structură a portului turistic Corabia”, a spus Vlad Sorin Gigi, viceprimarul din Corabia.
Turismul pare să fie singura soluţie pentru dezvoltarea economică a zonei. Industrie nu mai există de mult.
„Soluţia mai bună va fi turismul. Turismul şi cu ocazia aceasta avem faleza Dunării care există la ora actuală şi va lua amploare”, spune un localnic.
Între timp, Portul Comercial din Corabia ar putea trece în administrarea Consiliului Judeţean Olt. Urmează să fie depus un proiect european pentru reabilitare, astfel încât să se faciliteze comerţul cu cereale pe Dunăre.
„Vrem sa coroborm acest lucru cu înfiinţarea şi începerea funcţionării bursei de cereale de la Corabia", a declarat Robert Dorobanţu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Olt.
Bursa de cereale din Corabia va fi inaugurată în primăvara acestui an, iar portul turistic ar putea deveni realitate în 2017. Dacă proiectul va fi aprobat, lucrările ar putea demara până la sfârşitul anului.