Căminele studenţeşti din Craiova arată ca un hotel de 3 stele. A fost nevoie de aproape un milion de lei, atât din surse proprii, cât şi din finanţări europene, ca în 10 cămine, fiecare cameră să aibă baie proprie, frigider şi televizor şi doar două paturi. În plus, toate căminele sunt dotate cu sisteme de supraveghere video. Şi pentru tot acest confort, studenţii trebuie să plătească lunar 250 de lei.
Se spune că adevărata studenţie este la cămin. Traiul în comun îi atrage pe tinerii dornici nu doar de carte, ci şi de distracţie. Aşa că oferta de a sta într-un cămin cu dotări de hotel îi încântă pe studenţi.
“Condiţiile sunt foarte bune, căminele sunt renovate la standarde europene, au internet, cablu, televizor, băi, bucătării pe etaje, tot ce îşi poate dori un student”, spune o studentă.
Anul acesta, Universitatea din Craiova a pus la dispoziţie studenţilor aproximativ 2.800 de locuri de cazare în cele 10 cămine renovate din resurse proprii şi fonduri europene.
“Până acum am centralizat cererile studenţilor de an mai mare, care sunt în jur de 2.067, si prima sesiune de depunere cereri pentru studenţii de anul I şi sunt în jur de 600, deci cam în acest moment sunt în jur de 2.600. Ceea ce înseamnă că oferta acoperă cererea”, a spus Emil Staicu, şef serviciu Cămine Cantine, Universitatea din Craiova.
Şi nu doar camerele sunt moderne. Fiecare cămin studenţesc modernizat are săli de lectură şi sistem de supraveghere cu camere video. Iar pentru acest confort, studenţii plătesc 250 de lei pe lună.
Studenţii care nu vor mai prinde un loc în căminele studenţeşti au şi varianta închirierii unui apartament sau a unei garsoniere. În funcţie de condiţiile pe care le oferă, dar şi de amplasare, chiriile variază între 150 şi 200 de euro pe lună.