Renovată recent, această casă veche de peste un secol, transformată în hotel, păstrează parfumul de epocă. În fiecare dintre cele 7 camere sunt paturi generoase, mai înalte faţă de cele obişnuite, iar ferestrele mari, încadrate de draperii de catifea grena luminează natural încăperea. În restaurant este o atmosferă intimă, cu multe separeuri, specifică perioadei antebelice.
"Mulţumesc pentru tot, la hotel este minunat!", a scris în cartea de oaspeţi principesa Maria, în 29.05.2015.
Este dovada că şi oamenii de viţă nobilă apreciază frumuseţea loocului. Arhitectura specifică centrului vechi din Constanţa, dar şi atenţia la detalii au cucerit-o pe principesa Maria, dar mai ales istoria în care este învăluită clădirea aflată în patrimoniu local.
Carmen Pătruescu, administratorul hotelului: A fost o cinste şi o onoare pentru noi să putem găzdui asemenea oaspeţi . De asemenea ne putem bucura şi de prezenţa multor turişti străini. Adăpostea familii destul de numeroase, dar înstărite, care îşi puteau permite şi o bucătărie proprie şi servicii personale.
Hotelul a fost inaugurat în 2013, după ce s-a investit în restaurarea lui aproape 500.000 de euro. Încântat de micul hotel din inima Constanţei a fost şi Dorin Severin, român stabilit în Paris.
Dorin Severin, turist: Am venit la Constanţa ca să vizitez nişte prieteni şi ei mi-au indicat acest hotel.
În centrul istoric se află şi un hotel proiectat de Daniel Renard, arhitect francez care şi-a pus amprenta considerabil în Constanţa. Construcţia este de tip art nouveau şi este în continuare o destinaţie preferată a artiştilor şi a figurilor din casa regală, tocmai pentru priveliştea asupra portului turistic.
Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: Acest hotel a fost construit în aceeaşi perioadă cu Cazinoul din Constanţa. Practic, lumea bună care se ducea la jocurile de noroc, venea aici pentru a se caza.
Oana Piţigoi, managerul de evenimente al hotelului: Nu pot decât să mă bucur că am observat că numărul celor care agrează ideea aceasta de hotel istoric este în continuă creştere
Preţurile la hotelurile istorice diferă, dar sunt mai mici comparativ cu cele din Mamaia. O noapte la un hotel de 3 stele, cu parfum de epocă îi costă pe turişti 216 lei, iar cazarea pentru două persoane la un hotel vintage de 4 stele costă 259 de lei. În Mamaia, la trei stele noapte de cazare costă 290 de lei, iar la patru stele cel puţin 336 de lei.
Cristian Bărhălescu, consilier în turism: Reuşesc să încânte turiştii tocmai prin specificul pe care îl au şi al faptului că nu ai un tratament de client oarecare. Vom vedea, cu siguranţă cum din clădiri vechi cum proprietarii vor face inclusiv hosteluri pentru că este o practică în întreaga lume.
În Constanţa sunt patru astfel de hoteluri, care îmbină valoarea istorică a clădirilor cu detaliile moderne şi influenţele aduse de proprietari.
reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban