Nea Andrei a venit la târg cu regii mesei de Crăciun: cârnaţii de casă îndestulaţi cu carne de porc şi vită, condimentaţi din belşug cu cimbru şi busuioc şi uscaţi în bătaia vântului.
"La noi sunt tradiţionale iar la supermarket sunt injectate. Aici mănâncă omul sănătos...e altfel...măcar odată în an să se simtă şi el bine! Acesta este muşchi autentic de porc de curte, iar unul care este injectat este umflat şi lung de doi metri", a spus Andrei Ilie, producător.
Cristina Pasăilă a venit tocmai din Bucovina şi încearcă să-i convingă pe constănţeni că pieptul crud de vită pe care l-a afumat în podul casei este cea mai potrivită alegere pentru Crăciun, iar asezonat cu murături proaspete devine o delicatesă.
"Avem garanţia că produsele sunt naturale? Garanţia trebuie s-o vedeţi singuri. Garanţia noastră este că de când sunteţi aici noi nu am stat un minut. Clienţii ne cunosc şi ne caută", a spus Cristina Păsăilă, producător.
În ciuda reclamei pe care şi-o fac comercianţii, unii cumpărători sunt convinşi că produsele nu sunt sută la sută bio. Însă cu toate acestea şi-au burduşit sacoşele.
În afară de mezeluri, cei care au ajuns în acest weekend la târg au mai putut cumpăra dulciuri, dar şi vin, ţuică sau palincă.