Problemele au început în primele luni ale anului 2008 când fostul sediu al Primăriei a trebuit evacuat. Clădirea s-a inundat. Apa s-a infiltrat în pereţi şi nu s-au mai făcut reparaţii.
Acum, zidurile sunt pline de fisuri şi cad bucăţi de tencuială. Clădirea a fost construită în 1950 şi nu are structură de rezistenţă. Aşa se face că, în lipsă de alte spaţii, edilul s-a mutat, cu tot cu angajaţi, în chirie. Spaţiul este mult prea îngust şi costă foarte mult.
Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Statul este chiriaş la stat: o situaţie pe cât de amuzantă, pe atât de gravă. În jur de 20.000 de lei cheltuie, lunar, Primăria pentru a plăti chirie celor de la Căile Ferate Române."
Pentru cei în vârstă, care trebuie să urce pe scări, este un chin să meargă la Primărie. "Pentru cei care sunt sănătoşi, nu este nicio problemă să urce un etaj sau două.", spun oamenii.
Pentru angjaţi este şi mai rău.
Elena Sima, angajat al Primăriei Feteşti: "Sunt spaţii foarte mici, nu avem unde să depozităm actele, contribuabilii nu au aerisire. Practic, nu sunt decât nişte ziduri, Nu e lumină."
Mihaela Toma, angajat al Primăriei Feteşti: "Este greu pentru că afluxul de cetăţeni este foarte mare, spaţiul este mic şi nu prea ne descurcăm, dar ...încercăm. Sunt perioade în care simţiţi că nu mai aveţi aer? Da, sunt. De aceea am şi răcit, că deschidem mereu uşa."
Edilul din Feteşti şi-a propus să construiască o clădire nouă, unde a fost vechiul sediu, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi speră ca, la anul viitor, să înceapă lucrările. În sediul actual, susţine edilul, nu se mai poate!
Gheorghe Catrinoiu, primarul oraşului Feteşti: "Sunt oameni în vârstă, oameni bătrâni care sunt obligaţi să uce două etaje pentru a-şi plăti taxele, impozitele. Vin de la 10 km distanţă şi mai trebuie să mai urce şi două etaje."
În actualul sediu al Primăriei când se formează cozi. oamenii se calcă, la propriu, pe picioare şi nu mai pot respira.
reporter: Oana Manoilă
operator.: Alexandru Brînzaru