Şantierul din sud, recunoscut de autorităţi. Lucrările nu pot fi sistate. E vorba despre bani europeni

Data publicării:
santier faleza eforie

 

Se lucreaza pentru finalizarea celor 9 kilometri de faleză pietonală ce vor uni staţiunile de la Mangalia la Olimp. Primarul spune că nu are cum să oprească şantierul. Este vorba despre finanţare europeană care expiră pe 31 decembrie 2015.

Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia: "Încercăm să nu deranjăm turiştii dar proiectele înseamnă şi şantier, din păcate. Ca să ne putem încadra, trebuie să lucrăm şi vara."

Degeaba dau zor proprietarii teraselor să termine la timp renovările.

În aceast dezordine, câinii maidanezi se integrează perfect. Primarul susţine că nu a reusit sa-i adune pe toti de pe strazi si sa-i duca in adapost, asa ca s-au inmultit. Totuşi, marea problemă este cea a iluminatului public. În 13 zone din partea de sud a litoralului, după apus este beznă. Reţeaua de iluminat public are peste 40 de ani vechime şi nu mai face faţă.

Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia: "Vom interveni acolo unde sunt probleme, ca toate lămpile să funcţioneze şi să sperăm că nu vom mai avea mari probleme".

Nici hotelierii nu sunt încantaţi de modul în care se prezintă litoralul si i-au spus primarului toate păsurile lor:

"Nu reuşim să obţinem autorizaţie de construcţie, că nu avem PUZ (n.r. planul uranistic zonal). Să intre în legalitate aceşti domni privaţi care flutură cheile pe stradă, să plătească taxe şi impozite, cum plătim şi noi".

Raj Tunaru, investitor din Olimp: "Deşi contribui cu o sumă foarte, foarte mare în fiecare an, m-aţi chemat aici şi mi-aţi spus că becuri nu sunt, indicatoare nu sunt, curăţenie nu sunt, câini sunt. Să fiu sincer, domnule primar, nu ştiu de ce m-aţi chemat."

Clădirile aflate în paragină sau construcţiile abandonate nu fac nici ele cinste zonei de sud a litoralului. Amenzi s-au dat: chiar şi până la 100.000 de lei fiecărui proprietar neglijent dar lucrurile se mişcă greu.

Cei 160 de investitori din această parte a Mării Negre plătesc taxe şi impozite în valoare de 1,8 milioane de lei şi nu prea înţeleg de ce banii nu ajung pentru întreţinerea celor şapte staţiuni.


<reporter: Oana Manoilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri