Sală de sport transformată în piaţă

Data publicării:
sala 20se 20transforma 20in 20piata-43145

Sala de atletism a Liceului cu Program Sportiv „Ion Rotaru" are doar 43 de metri lungime. Directorul instituţiei spune că suprafaţa este prea mica pentru o pistă de atletism acoperită.

De câţiva ani buni, condiţiile oferite de sală nu mai sunt propice antrenamentelor iar acum arată ca şi când ar fi părăsită. Doar un antrenor de tenis încearcă să facă performanţă cu câţiva copii ai căror părinţi nu au bani să îi trimită să se antreneze în săli decente.

Dinu Sârbu are 82 de ani şi de cinci ani selectează şi antrenează copiii din zonă, care au ca pasiune tenisul de câmp. Vestea că imobilul va fi demolat l-a mâhnit mult.

Locuitorii din zonă recunosc că proiectul de construire a pieţei pe locul săii de sport este ca un măr al discordiei.

La mijlocul anilor 2000, sala a fost prinsă în două proiecte naţionale de reabilitare. Ambele variante au picat pentru că, în zonă, mai există un plan de construcţie a unui complex sportiv nou, la standarde europene.

Cât despre grija pentru sportivi, viceprimarul Constanţei este de părere că aceştia se pot antrena şi afară, chiar dacă sunt câteva grade cu minus.

Până în momentul în care administraía locală va construi noul complex sportiv, municipiul Constanţa mai pierde încă o sală de sport.>

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri