Edilul Constanţei nu şi-a făcut niciodată griji pentru ziua de mâine. De când s-a instalat în funcţie, nu a încasat niciodată salariul de la primărie. Totuşi, spune el, nu oricine îşi permite să doneze leafa, aşa cum face el lună de lună. În schimb, spune Radu Mazăre, până şi angajaţii primăriilor din străinătate sunt remuneraţi decent, faţă de câţi bani primesc aleşii din România.
Radu Mazăre are suficiente venituri din acţiuni deţinute la mai multe firme cu capital românesc şi străin. Documentele oficiale arată că este proprietarul a două terenuri intravilane în Capitală şi are în concesiune un altul în Madagascar.
Potrivit declaraţiei de avere, Radu Mazăre nu are proprietăţi în Constanţa, dar şi-a cumpărat anul acesta un apartament în Bucureşti de aproape 190 de metri pătraţi. În schimb, stă cu chirie în staţiunea Mamaia, într-un imobil care se întinde pe o suprafaţă de peste 500 de metri pătraţi. Oficial, nu are pe numele său nici terenuri la malul mării, nici maşini.
Sursă foto: ziare.com
Cu toate acestea, edilul a fost văzut vara trecută la volanul unor maşini de lux, circulând în staţiunea Mamaia. Constănţenii ştiu că primarul lor nu este sărac, dar spun că nici salariul de 1000 de euro pe care îl câştigă nu este proporţional cu funcţia de edil al unui oraş de mărimea Constanţei.
Ce salarii ar putea avea aleşii locali şi judeţeni
Senatul a votat proiectul de lege care prevede mărirea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene.
Preşedinţii consiliilor judeţene ar putea câştiga până la 6600 de lei, în funcţie de mărimea judeţului şi de numărul de locuitori.
Indemnizaţia primarilor de municipii ar urma să ajungă până la 6400 de lei, cea a primarilor de oraşe la 4900 de lei, iar leafa celor de comune la 4000 de lei.
reporteri Liviu Ghinea, Loredana Vesparu
operator Mihai Ciobanu
editor web: Anca Medrea