Prelungirea programului de vizitare în spitale creează nemulţumiri la Constanţa

Data publicării:
vizite 20in 20spitale-42910

Managerii spitalelor constănţene se tem că numărul mai mare de vizitatori, pe o perioadă mai lungă de timp, va creşte riscul infecţiilor intraspitaliceşti. Din acest motiv, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Constanţa a solicitat un termen de graţie de 45 de zile pentru implementarea ordinului emis de Ministerul Sănătăţii.

Cătălin Grasa, directorul medical al SCJU Constanţa, a declarat: "Să putem să ne organizăm şi să avem ceea ce ne trebuie.Pentru echipament de protecţie vizavi de vizitatorii care vin in special în zonele de Terapie Intensivă"

Medicii susţin că intenţia lor nu este sub nicio formă să ţină familia departe de pacienţi.

Tratamentul bolnavilor ar putea fi perturbat dacă holurile şi saloanele vor fi aglomerate de vizitatori.

În prezent, teoretic, cei care vin la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Constanţa au numai două ore la dispoziţie pentru a-şi vizita rudele sau cunoştinţele internate aici, după amiaza, între orele 14 şi 16. De fapt, familiile pacienţilor pot intra la orice oră dacă trebuie să le aducă medicamente, haine sau ce mai au nevoie.

Programul de vizitare a pacientilor internati in spitale se va modifica în felul următor: în cursul săptămânii, între orele 15 şi 20, iar în weekend, în intervalul orar 10 - 20.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri