20.000 de mici și 80 de butoaie cu bere au mancat si au baut năvodărenii la petrecerea campeneasca traditionala de ziua muncii.
Atmosfera a fost întreținută de mai mulți artiști consacrați. În pura tradiție românească, micii au fost pregătiți după rețete speciale care au făcut deliciul participanților.
Acţiunea organizată de autoritatile locale a devenit deja o tradiţie, localnicii fiind obişnuiţi cu astfel de manifestări.
Nicolae Matei, primar Năvodari: "Năvodariul se înscrie în caravana liroralului românesc, în caravana turismului românesc. Începem această acțiune de deschidere a sezonului chiar de la Năvodari, chiar de Ziua Internațională a Muncii".
Singurul motiv de suparare al petrecaretilor a fost faptul ca au trebuit sa stea la coada chiar si o ora pentru mici si bere.
Potrivit unui studiu, romanii mananca annual peste 440 de milioane de mici. Doar in zilele libere de 1 mai, bucatarii prepara peste 1500 de tone de carne adica 30 de milioane de mici.