Aproape că a devenit regulă pe litoral: mulţi turişti se expun la adevărate pericole pe malul mării. Deşi medicii îi avertizează să nu stea pe plajă în miezul zilei, când soarele arde cu putere, majoritatea ignoră sfaturile. Totul, de dragul unui bronz perfect şi rapid, dar care poate avea consecinţe.
"După ce mă roşesc, că mă ustură pielea. Nu ti-ai dat până acum deloc? Ba da, dar cu un factor mai scăzut de protecţie! Cât? Nu ştiu..cât e asta? 6!"
"Nu am nevoie de protecţie! Deloc? Nu, deloc! Ulei doar, de măsline, chiar! De la mama de acasă, ulei de măsline, direct din bucătărie".
La teorie, mai toţi se pricep. În practică, însă..
"Ştiţi ce înseamnă factor de protecţie 50? Mmmm, nu prea...pentru razele astea solare, ultraviolete şi..E bun factorul de protecţie 50? Aşa se zice..hahaha".
"Dacă ai o piele sensibilă şi un ten deschis la culoare. Până acum am folosit o cremă cu factor de protecţie mai scăzut şi când am văzut că mă roşesc, cum avem noi tendinţa, cu toţii, am ridicat, da, factorul d eprotecţie".
Cele mai sigure creme de plajă nu se găsesc la tarabe, spun specialiştii.
"De unde îţi cumperi de obicei cremele? Din farmacie.. Ştii ce înseamnă factorul de protecţie 50? Nu ştiu..presupun că mă protejează foarte tare."
Preţurile pentru cele mai bune loţiuni de bronzat pornesc de la 50 de lei şi pot depăşi 150 de lei.
reporter: Anca Medrea
operator: Cristian Caciauna