Bucătăresele şi responsabilii de la cantina Spitalului de Urgenţă din Constanţa pregătesc de peste cinci ani meniuri speciale pentru pacienţi în zilele de sărbătoare. Iar bolnavii trec astfel mai uşor peste ideea că de Anul Nou se află pe patul de spital şi nu acasă ori în vacanţă, alături de cei dragi. Totul a fost gândit ca la carte, în funcţie de patologiile tuturor pacienţilor şi de ceea ce medicii şi nutriţioniştii le recomandă să mănânce.
În prima zi a noului an, bolnavii au avut parte de bucate alese.
„Pentru mic dejun, caş de vacă, şuncă presată, gem, brânză de vaci, tarte cu unt şi caviar. La prânz o să le facem bolnavilor o ciorbă de potroace, pentru bolnavii de la comun, iar pentru cei de la regim, o supă de pasăre cu găluşte“, a precizatSimona Cojocaru, asistent dietetician.
Cina va fi compusă tot dintr-un meniu special: piftie tradiţională de purcel, muşchi file, salată de crudităţi şi cartofi franţuzeşti cu brânză de vaci. Reprezentanţii cantinei spun că acest meniu nu ar fi fost posibil fără ajutorul sponsorilor, pentru că Ministerul Sănătăţii alocă doar şapte lei zilnic pentru hrana unui pacient.