Studenţii din Nigeria s-au detaşat imediat în cursa de canoe. Daniel Obbuje are şi o explicaţie pentru startul lansat, mult mai bun decât al românilor: în ţara de origine barca este un mijloc de transport des utilizat iar elevii învaţă încă de la şcoala generală cum să o manevreze.
Daniel Obbuje, student la Universitatea Maritimă Constanţa: Ai nevoie de practică în mod constant şi experienţă. Ceea ce ne-a ajutat să câştigăm a fost puterea noastră ceea ce ne-a determinat să începem foarte bine, am accelerat mai tare decât oponenţii noştri.
În urma victoriei, bucuria lor a fost vizibilă.
Studenţii români au avut probleme de coordonare pe traseul de mai bine de 1 kilometru.
"Îmi pare rău că nu ne-am sincronizat suficient de bine însă sperăm pe data viitoare la un loc mai bun, la prestaţie mai bună din partea noastră", a spus un student român.
"Pentru noi a fost greu. De ce? Ne-am împotmolit, am intrat în altă canoe şi am ieşit pe ultimul loc", a declarat un alt student.
Alexandru Micu, asistent universitar: Este o competiţie cu tradiţie, este a noua ediţie pe care o organizăm noi Universitatea Maritimă din Constanţa. Modelul pe care l-am adoptat a fost unul Oxford-Cambridge.
În afară de cursa de canoe 10+1, tinerii au participat şi la o regată între universităţi.
Câştigătorii au fost recompensaţi cu diplome, cupe şi premii în bani .