O echipă de specialişti din Israel a vizitat unitatea sanitară şi a identificat un spaţiu care ar putea fi amenajat pentru Seriviciul de Radioterapie.
Dr. Dorel Oprea, manager Spitalul CF Port Constanţa: "Probabil că va fi un parteneriat, sau o asociere investiţională. Nici dumnealor, nici eu nu am ajuns la nivelul discuţie, la nivelul contractului. Sunt discuţii preliminare".
La nivelul judeţului Constanţa sunt diagnosticaţi, anual, 2.400 de noi bolnavi de cancer, iar un astfel de centru ar fi mai mult decât necesar. În plus, activitatea spitalului s-ar revigora iar serviciile medicale ar aduce bani mai mulţi în bugetul spitalului. Centrul de radioterapie este doar o primă etapă:
Dr. Dorel Oprea, manager Spitalul CF Port Constanţa: "A doua etapă fiind diagnosticul oncologic, iar a treia etapă, chirurgia oncologică, cu schimburi de parteneriate în ceea ce priveşte perfecţionarea cadrelor medicale din România."
Managerul doreşte să extindă spitalul şi să înfiinţeze noi secţii de recuperare neuromotorie şi reumatologică, secţii de endocrinologie, boli de nutriţie şi cardiologie.
Dr. Sirma Tomoş, director medical Spitalul CF Port Constanţa: "Compartimentul de recuperare neuromotorie ar fi unicul din judeţul Constanţa. Aceşti pacienţi ar trebui să facă un tratament sub îndrumarea unui medic specialist, care să-i ajute pentru o calitate mai bună a vieţii."
Odată ce numărul de servicii medicale va creşte, va creşte şi finanţarea primită de spital. Pacienţii internaţi aici susţin că vin de zeci de ani mai ales pentru că sunt trataţi bine şi au încredere în personalul medical.
Spitalul Clinic CF Port Constanţa a fost în pragul colapsului, după ce a strâns datorii de peste 5 milioane de lei către ANAF. La finele anului trecut, Ministerul Transporturilor a virat banii pentru stingerea datoriilor iar, acum, cel mai greu lucru este să se menţină pe linia de plutire.
reporter: Oana Manoilă
operator: Mihai Ciobanu