La concursul de pescuit, nici un peşte prins de amatori sau profesionişti nu a cântărit mai mult de jumătate de kilogram. Printre premiaţi se află şi doamna Rodica Alina Iacob în vârstă de 70 de ani.
Rodica Alina Iacob, participantă: Mi-am propus de mult să ajung să particip la un concurs de pescuit, mi-a plăcut dintotdeauna să pescuiesc pentru că sunt omul locurilor acestea. A fost frumos, a fost deconectant şi e prima dată când particip.
Localnicii spun că peştele trebuie neapărat gătit imediat după ce a fost prins. Astfel, îşi păstrează mai bine gustul.
Sandu Petroiu, patron restaurant: Întâi se bagă mărunţişul, deci peştele mărunt, fiind vorba de o plătică, un caras şi după ce s-au fiert toate astea, se strecoară şi se bagă peştele mare, somn, crap.
Şi ciorbă de peşte a fost pentru toată lumea. De asta a avut grijă Primăria din Călăraşi care a pregătit pentru toţi participanţii peste 800 de porţii. Autorităţile locale vor ca prin aceste activităţi să dezvolte cât mai mult oraşul de pe malul Dunării.
Marius Dulce, viceprimarul oraşului Călăraşi: Înseamnă să menţinem o apă curată, înseamnă să tragem un semnal de alarmă să se menţină mediul curat, pentru noi Borcea, Dunărea înseamnă viaţă.
La concursul de canotci a participat şi marele campion Ivan Patzaikin.
Ivan Patzaichin, campion mondial canoe: Concursul este practic pentru oricine deschis, de la copii, părinţi chiar şi bunici.
Toţi câştigătorii de aici vor participa la finala de la Tulcea, la festivalul de la Tulcea.
Concursul de vâslit în canotci 10+1 a strans peste o sută de participanţi.
"Foarte obositor. E a doua ediţie la care particip, dar e din ce în ce mai greu mereu. oricum sunt şi mai multe echipaje, am picat şi cu campionii de anul trecut şi e normal să fim pe doi, dar distracţia contează", a spus un participant.
Festivalul este la cea de-a treia ediţie, a costat în jur de 50.000 de lei şi a fost finanţat din fonduri europene.
reporter: Luiza Nicolae
operator: Cătălin Vârban