Farmaciile, la limita subzistenţei

Data publicării:
farmacii 20criza 20111212-38319

Sătui să stea la mila Casei de Asigurări de Sănătate, mulţi dintre farmacişti şi-au vândut afacerea. Cei care au cumpărat-o s-au bucurat că vor avea o sursă sigură de venit, dar, după nici un an, au ajuns la concluzia că s-au înşelat.

"Ca să pot să suport întârzierea de 3-4 luni trebuie să am nişte bani în spate, ceea ce noi nu avem." declarăVasile Rizea, preşedinte Colegiul Farmaciştilor din Constanţa

Colegiile farmaciştilor din ţară au tot făcut intervenţii la Casele de asigurări încercând să explice situaţia disperată în care se află, însă răspunsul de la centru a fost mereu acelaşi: nu sunt bani.

"Eforturile noastre, ale casei, sunt pentru suplimentarea bugetului astfel încât, până la sfârşitul anului, să mai facem plăţi către aceşti furnizori", declarăDragoş Poteleanu, preşdinte CJAS Constanţa

Lipsa banilor, le crează farmaciştilor probleme cu furnizorii, care refuză să le mai distribuie medicamente. De aceea, mulţi dintre aceştia au decis să cedeze creaneţele direct Casei de Asigurări de Sănătate. Oricât ar părea de bizar farmaciştii, pierd bani şi din cauza reţetelor electronice.

Deşi în mai puţin de trei săptămâni se încheie anul, cele peste 320 de farmacii din judeţ nu au primit deocamdată decât banii pentru medicamentele compensate şi gratuite eliberate în luna ianuarie. Întrega sumă nu depăşeşte 17 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri