Eugenia Văleanos a fost oficiant în cadrul Poștei Constanța timp de 30 de ani, iar după zeci de ani de muncă a fost disponibilizată fără a se ține cont de experineța sa în sistem și fără să conteze că în ultimii ani a absolvit și o facultate.
Mai mult decât atât, pentru că în perioada în care Compania Națională făcea disponibilizările Eugenia a suferit o intervenție chirugicală, nu a mai beneficiat de veniturile de compensare care ar avea o valoare de zeci de mii de lei.
Femeia povestește că răspunderile ca oficinat erau foarte mari pentru că în cazul în care se pierdea un cupon de pensie cu o valoarea foarte mare ar fi plătiti paguba toată viața.
Eugenia Văleanos nu este singura persoană care este nemulțumită de deciziile poștei , dar mai ales de concursul organizat de Companie.
Alături de aceasta a avut ghinionul de a fi dată afară fără explicații și Zoe Mihălică care deși avea o experiență mai mare decât colegii săi, a fost cea care a fost concediată.
Se pare că singura vina a foștilor angajați care nu au beneficiat decât de șomaj, dar nu și de venituri de completare este că perioadă de 90 de zile în care se făceau disponibilizările, perioadă stabilită de Guvern, s-au îmbolnăvit.
Mihaela Manole şef Serviciu ALOFM Constanţa: "Aceste persoane au fost concediate mai tarziu, faţă de majoritatea persoanelor , adică spre finele lunii noiembrie, acesta reprezentând şi depăşirea termenului de 90 de zile".
La rândul său conducerea C N Poșta Română susține că decizia de a acorda venituri de completare aparține Agenției de Ocupare, în funcție de prevederile legale, în schimb sindicaliştii spun că toţi cei concediaí trebuie sa primească bani.
"Pentru cei doi care au primit decizie pentru neacordarea a acestui drept, Posta Romana ar trebuie să le acorde salariile compensatorii", a spus Florin Gheorghiu, lider Sindicatul Poşta Constanta.
Foştii angajaţi sunt hotărâţi să se lupte pentru drepturile lor cu toate armele legale posibile.
reporter: Marieta Iorga
operator: Matei Ghioc
editor web: Anca Medrea