Prin probele practice trec peste 60 de elevi din cadrul unei şcoli postliceale. Ca să poată profesa, trebuie să treacă testele obligatorii. Ma precis, trebuie să determine calitatea anumitor alimente.
Cătălin Asănechescu, absolvent: "În soluţia uscată concentraţia este de 9 iar la soluţia lichidă este de 6,9. asta ce înseamnă?Asta este concentraţia de zahăr în pasta de tomate."
Cătălin Asănechescu are 26 de ani şi lucrează ca barman. Dar vrea să se califice şi îm meseria de tehnician dietetician, aşa că a urmat cursurile şcolii postliceale în speranţa că în viitor îşi va găsi un loc de muncă mai bun.
Cătălin Asănechescu, absolvent: "Mă ajută în ceea ce vreau să fac în viitor. De exemplu aş putea să viu dietetician şi chiar dacă nu aş găsi ceva în domeniul ăsta m-ar ajuta pentru că aş lucra în alimentaţie."
Carmen Iordache, profesor examinator: "Au realizat diete pentru persoane sănătoase, pentru persoane cu diferite boli, deci vor fi un pic mai cu un pas înainte faţă de cei care nu vor cunoaşte aceste caracteristici."
Acesta este prima promoţie de tehnicieni dieteticieni din judeţul Contanţa.
Semra Kurtomer, directorul Liceului Tehnologic Gheorghe Miron Costin: "Pot intra pe piaţa muncii în laboratoare, în laboratoare de controlul calităţii produselor agro-alimentare în învăţământ în cantine, internate, în spitale, vorbim în ultima perioadă de tehnicienii dieteticieni."
În judeţul Constanţa, 500 de elevi susţin examenul de absolvire în această perioadă.
reporter: Annabelle Borş
operator: Cătălin Vârban