Satul de vacanță din Enisala se încadrează perfect în perisajul zonei. Predomină roşul şi albastrul, culori specifice Doborgei si localităţii.
Ion Calcan, administrator complex: "Evident, dac e vorba de Tulcea şi de ţinutul lacurilor, în aer miroase a peşte la tot pasul. Nici nu e de mirare, pentru că nimeni nu-i intrece în măiestie pe bucătarii dobrogeni."
După o masă de peşte, ce poate ajuta mia bine să ardem energia, dacă nu o seară lipovenească în jurul focului.
La fel de spectaculoase sunt şi împrejurimile. Lacul Razim, Delta Dunării sau Cetatea Enisala atrag turişti din toată ţara şi chiar din străinătate.
Expediţiile traversează judeţul Tulcea, trec pe la Cetatea Romană de la Slava Rusă, mănăstirea Cocoş şi ajung off-road în rezervaţia naturală din Muntii Măcinului.
Cei care iubesc plimbările pe apă pot închiria caiace, lotci sau bărci cu motor.
Plimbări cu caiacul pe lacul Razlem - 20 de lei/ora/persoană Plimbări cu barca în rezervaţie - 170 lei/ 6 ore /persoană Plimbări cu lotca pe canalele din jurul Cetăţii Enisala - 50 de lei/ora/persoană Excursie cu vaporul la Gura Portiţei - 100 lei/ o zi / persoană >
O altă atracţie din satul Enisala este Muzeul Gospodăria Ţărănească, redeschis cu câteva luni în urmă.
Bilet de intrare
2 lei - elevi şi studenţi 4 lei - adulţi Taxa de foto - 10 lei Program Luni - marţi: închis miercuri - duminică: 10.00 - 18.00
Reporter Marian Cioacă Operator imagine - Mihai Ciobanu