Debut furtunos în cariera de ofițer de marină

Data publicării:
studenta 20marina-42929

În urmă cu doi ani, Raluca era studentă în anul al treilea și s-a îmbarcat pentru întâia oară în viață pe un pasager. Ca și cadet, urma să petreacă șase luni pe mare, pentru practică. În aprilie 2011, când a izbucnit conflictul în Libia, nava ei se afla în marș în Mediterană. Fără discuții prealabile, echipajul a fost anunțat că vaporul a fost închiriat de Guvernul din Qatar pentru evacuarea cetățenilor egipteni din zona de conflict.

Timp de trei săptămâni, Raluca a trecut prin zeci de bombardamente. Împreună cu membrii echipajului, a salvat sute de răniți și a ajutat mii de refugiați să fugă de război. În acest timp a făcut patru curse între coasta Libiei și Egipt, Tunisia ori Golful Benghazi.

La sfârșitul lui ianuarie, Raluca va pleca din nou pe mare, ca să își termine cadeția. Speră că acest voiaj va fi mai liniștit.

Raluca iubește meseria de marinar și, cu siguranță, va avea o carieră de succes. Totuși, nu are de gând să își petreacă toată viața pe mare pentru că, spune tânăra, la un moment dat își va întemeia o familie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri