De la intrare în fabrică miroase îmbietor: a ciocolată şi a cozonaci calzi. Aroma inconfundabilă te face să nu mai vrei să pleci de-acolo. Angajatele fabricii nu stau o clipă: umplu cozonacii cu ciocolată şi nucă şi apoi îi aşează în tăvi.
Cornelia Sârbu, şef marketing: "Tăvile sunt preluate automat de o bandă transportoare, care le duce la o dospire finală, iar dospirea final durează o oră".
"Pe banda cuptorului se coc in fiecare ora cate 3000 de cozonaci, spre exemplu seria care a iesit acum va ajunge in Marea Britanie", a spus Anamaria Stoica, reporter Digi24 Constanţa.
Faţă de 2012, cererea pentru export a fost mai mare, iar statele interesate de produsele noastre în perioada Crăciunului sunt Italia, Spania, Marea Britanie, Canada şi o parte dintre cele din America.
Cătălin Vulpe, director marketing: "Anul acesta avem peste 25.000 de bucăţi, în creştere cu 10-12 procente dacă vorbim doar de export şi pe piaţa internă am depăşit 200.000 de bucăţi deja, cu toate că vânzările pentru perioada aceasta nu s-au încheiat".
Cu o istorie de 52 de ani în spate, când avea doar două mori de grâu, o singură fabrică şi o sută de angajaţi, astăzi la fabrica de panificaţie din Constanţa lucrează 800 de oameni, iar întreg procesul de producţie are la bază o linie automatizată cu ajutorul căreia produce 30 de tone de produse de panificaţie în doar 24 de ore.