După ce au pregătit specialităţile, bucătăresele le-au aşezat pe tăvi şi le-au expus în faţa juriului. Preparatele sofisticate şi frumos aranjate i-au făcut să se decidă destul de greu cine merită titlul de cea mai bună gospodină.
"Icre cu carne de raci din Dunăre făcute, vodcă rusească, care îţi arde urechile şi plăcintă cu brânză.", şi-a lăudat specialiatăţile una dintre gospodine.
După ce membrii juriului s-au înfruptat din delicatese, a venit rândul localnicilor să dea verdictul.
"Cred că nu pot să calific ceva ca foarte bun şi ceva care nu e bun. Tot ce este aici este extraordinar.", au declarat localnicii.
Organizatorul a fost ca în fiecare an primăria Cumpăna, ai cărei reprezenzanţi s-au străduit să atragă cât mai mulţi participanţi din afara localităţii.
Mariana Gâju, primar Cumpăna: "Ne adresăm celor 17 etnii care convieţuiesc în România, iar Cumpăna în acest an are prezente opt etnii din cele două judeţe, Tulcea şi Constanţa, 18 loclaităţi."
Concursul s-a încheiat cu un program artistic oferit de ansambluri populare, care au reprezentat tradiţiile fiecărei etnii prezente la eveniment.