Deși inaugurată cu fast și binecuvântată de un sobor de preoti, unitatea rămâne la statutul de centru de permanenţă. Asta înseamnă că este deservită, 24 de ore din 24, de cinci medici de familie, cinci asistente şi patru infirmiere. Medicii şi asistentele au la dipoziţie aparatură modernă, cu care însă nu are cine să lucreze, deoarece deocamdată în centru sunt doar medici de familie.
Până în ianuarie 2013, peste 100.000 de oameni din Băneasa și satele înconjurătoare tot nu vor beneficia de asistentă medicală specializată. Dar, viitorul sună bine, potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică.
"Va fi pediatrie, va fi obstetrică-ginecologie, va fi asigurată urgență de primă aici la Băneasa", declarăConstantin Dina, director DSP Constanţa
De aceste specialităţi se vor ocupa din 2013 medicii rezidenţi. Această soluție este una provizorie.
La începutul anului 2011, Ministerul Sănătății a închis Centrul medico-social din Băneasa pe motiv că nu şi-ar fi justificat existența. De atunci, oamenii au fost nevoiți să bată drumul până la Constanța pentru a cere ajutorul unui medic specialist.
Problemele de sănătate ale celor peste 100.000 de oameni sunt multiple, iar cei mai mulți pacienți ai centrului sunt copiii care vin zilnic în număr extrem de mare pentru a solicita ajutorul cadrelor medicale.