Ce punem pe masă de Crăciun? Răspunsul la întrebare poate deveni o problemă atunci când, de Sărbători, familia se reuneşte, iar toată lumea doreşte o masă cât mai îmbelşugată. Iar un gurmand adevărat nu poate mânca o friptură, delicatese din purcel şi nu poate savura cozonacul fără un pahar de vin. Degustătorii consideră licoarea stoarsă din struguri alimentul perfect, în combinaţie cu bucatele servite de Crăciun.
Data publicării:
Cunoscătorii ştiu că vinul trebuie să fie în deplin acord cu ingredientele din specialitatea alături de care este servit.Varietăţile de vinuri îi pun pe mulţi în încurcătură atunci când se gândesc ce să aşeze pe masa de Crăciun alături de abundenţa de bunătăţi: preparate din carne de porc, cozonaci, sarmale şi alte specialităţi.
Degustătorii spun că, întâi de toate, vinul consumat cu măsură este un aliment excelent. În plus, ajută la digestia alimentelor bogate în calorii şi proteine, consumate de sărbători.Vinul a fost considerat încă din antichitate o băutură sacră. Romanii găseau în el un mijloc de destindere, dar şi de tratament al diferitelor afecţiuni, datorită vitaminelor şi sărurilor minerale pe care le conţine. Aşa că, să aveţi poftă şi parte de Sărbători fericite şi îmbelşugate.