Calcani de cinci milioane de euro

Data publicării:
calcani 20de 205 20mil-43383

Crescătoria aparţine unui afacerist român, prezent în topul "Forbes", care s-a încăpăţânat să demareze o afacere de cinci milioane de euro. O treime din bani provin din fonduri europene şi întreaga tehnologie a fost adusă din Danemarca.

Cei 55.000 de pui mănâncă, într-o singură zi, 25 de kg de grăunţe speciale şi întrucât construcţia este automatizată complet, doar şase angajaţi lucreză aici.

Odată ajunşi la maturitate, producţia estimată anual este de 150 de tone de calcan. Crescătoria are 7.000 de metri pătraţi şi dotările sunt conform standardelor europene. Peştele este livrat în special în restaurantele de pe litoral, acolo unde este la mare căutare.

La restaurantele de lux calcanul este pestele preferat al clientilor. Din sase sortimente prezentate aproximativ 60% prefera calcanul, iar perioada de preparare nu este deloc mare, in aproximativ zece minute acesta este gata.

În condiţiile în care în România calcanul vine din Franţa, Spania sau Danemarca şi este destul de piperat la preţ, 50 de lei pe kilogram, ferma de la corbu ar putea fi unica sursă de calcan din ţara noastră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri