Autorităţile le vor decide soarta

Data publicării:
copii 20ziua 202-42912

Cei şase copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani, abandonaţi de părinţi într-o baracă din Medgidia au intrat în atenţia autorităţilor. În prezent ei se află în spitalul din localitate unde primesc îngrijiri pentru o serie de afecţiuni pulmonare.

Stere Buşu, directorul Spitalului Municipal Medgidia, a declarat: "Aveau probleme respiratorii, sunt sub tratament, ceilalţi li s-a făcut toalta la toţi, erau foarte murdari, colegele mele i-au spălat destul de mult ca să le dea o fată umană".

Minorii vor mai rămâne în spital aproximativ o săptămână până la finalizarea tratamentului. Între timp, reprezentanţii Direcţiei pentru Portecţia Copilului încearcă să găsească rude ale copiiilor care ar dori şi care au posibilitatea să îi îngrijească.

Copiii susţin că părinţi sunt plecaţi la muncă în Spania de mai multe luni şi au fost lăsaţi în grija altui frate, în vârstă de 18 ani, dar care a plecat de acasă în urmă cu câteva zile.

În cazul în care părinţii se vor întoarce, aceştia vor intra într-un program de consiliere pentru a nu-şi mai părăsi copiii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri