Cei 25 de artişti vor dezbate la fiecare atelier la care participă, cu experţi în domeniu, problematici precum vestimentaţia persoanelor care aparţin de minorităţi etnice sau obiceiuri şi tradiţii.
"Acestea două sunt cu motive populare româneşti, acesta cu albastru şi cel de aici care nu este încă terminat reprezintă motive populare turceşti", a spus o elevă.
Teodora Muscalu a folosit culori puternice ca să reprezinte mozaicul etnic din Dobrogea. Ea speră ca la finalul acestor ateliere să îşi îmbogăţească modalitatea de lucru şi să facă schimb de experienţă cu restul cursanţilor. Mai mult decât atât toate lucrările ei vor fi expuse în Constanţa, dar şi la Oslo.
Teodora Muscalu, cursant: Când te afli în atelier ai o tragere de inimă mai mare pentru a lucra decât atunci când ai fi într-un loc oarecare.
Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanţa: Încercăm aşadar să depăşim stereotipuri care s-au instalat în mentalul colectiv, dar din altă parte şi să definim prin intermediul imaginii artistice ce înseamnă această diversitate şi această multiculturalitate.
Acţiunea face parte dintr-un proiect finanţat de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României şi a costat 16.800 lei.