Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a atras atenția că, în acest caz, este vorba de o strategie de tergiversare şi a sesizat în acest sens Consiliul Superior al Magistraturii. Marian Oprișan a susținut la ieșirea din sala de judecată că demersul acesteia exercită presiuni asupra justiției.
"Fac un apel la CSM, care să stopeze tertipurile diferitelor instituţii, că e DNA, că e Parchetul General, pentru a exercita presiuni asupra magistraţilor. Mă refer la faptul că a devenit o practică în ultima perioadă şi asta nu pentru mine. Eu ştiu foarte clar că sunt nevinovat, nu sunt vinovat şi nu am fost nici inainte de 2005, când a venit Băsescu", a firmat acesta.
La acest termen, apărătorii lui Oprișan au cerut instanței acordul pentru a depune la dosar o expertiză financiar contabilă. Aceasta ar urma să demonstreze că nu a fost vorba de deturnare de fonduri sau de bani alocati preferenţial de Consiliul Județean pentru reabilitarea unor drumuri comunale, afectate de viiturile din 2005. DNA suspectează că aceste lucrări ar fi fost atribuite unor firme neeligibile, apropiate lui Oprișan.
"Sunt prejudicii probabile, nu sunt certe. Ele sunt, practic, în faza de proiect. Se întemeiază pe o simplă estimare a specialiştilor", a declarat avocatul Gheorghiță Mateuț.
Următorul termen în acest dosar a fost fixat pentru 21 august, atunci când magistratii vor audia şi ultimul martor al acestei cauze. Marian Oprișan a fost trimis în judecată în 2006 pentru infracțiuni de corupție, prin care a prejudiciat Ministerul Transporturilor, Guvernul dar şi Consiliul Judeţean Vrancea, cu peste 8 milioane de lei.