Statueta de peste 2 metri o înfăţişează pe Sfânta Ana, alături de Fecioara Maria.
"Prima dată, la un model aşa mare se face una mică, am făcut-o la 60 de cm şi când a fost finalizată, s-a mărit la această dimensiune, apoi este pictată manual şi se aplică şi foiţe de aur", a explicat Demeter Jozsef, sculptor în lemn.
Pe lângă sculpturile din lemn, la târg au mai putut fi admirate şi veşminte bisericeşti, potire, cădelniţe, cruci şi evanghelii. Nu au lipsit nici maşinile industriale de brodat, dar nici orgile destinate lăcaşelor de cult. Preţurile însă au fost pe măsură: un pian cu clopote, spre exemplu, costă peste 40.000 de euro.
"E un programator care dă comanda la 8 relee statice ce acţionează fiecare câte un electromagnet. Practic, fiecare notă este acţionată la momentul respectiv", a afirmat Dumitru Nicuşan, inginer.
"Foarte multe lucruri am văzut, de asta am venit. Suntem din Sălaj şi am venit aici special pentru târg. Am cumpărat nişte cărţi, tămâie, cărbune mirositor", a spus o vizitatoare.
"Este dedicat credincioşilor ortodocşi şi catolici, reuneşte iubitorii de artă latină şi bizantină, este un eveniment ecumenic menit să reunească toţi credincioşii din ţară", a precizat Oana Ardelean, organizatorul târgului.
Peste 80 de expozanţi din ţări precum Italia, Turcia, Ucraina, Elveţia, Slovenia, Polonia, dar şi din România au participat la târgul bisericesc.