"Cred că studenţii de la universitate sunt maturi, nu cred că ne pot judeca pentru că suntem musulmani. Ei ştiu că aceasta este religia noastră, nu este o religie care instigă la violenţă, este religia păcii. Cred, de asemenea, că dacă ei doresc să mă judece, trebuie să mă judece ca persoană, nu ca musulmană", a afirmat Halima Regad, studentă musulmană.
"Poate că aceste caricaturi au fost doar un pretext să ucidă, nu putem ştii acest lucru, cu atât mai mult cu cât aceştia au murit, nu avem nicio dovadă asupra motivului lor şi nu intenţionez să îi judec pe colegii mei, pentru că nu au avut nimic de-a face cu aceste atentate", a spus Bram Vijgen, student din Olanda.
"Sunt foarte multe moduri de a reacţiona, e foarte bine că există această solidaritate în rândul oamenilor, dar nu ar trebui să judecăm acum oamenii pe baza originii lor sau a religiei lor, cred că este nedrept să facem acest lucru", a spus Hava Rosenfeld, studentă din Israel.
La Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai studiază 35 de studenţi străini.
"Întotdeauna mediul intercultural şi faptul că există studenţii musulmani, studenţi care sunt implicaţi emoţional în evenimentele care sunt analizate, este o provocare în plus, e un mod de a analiza şi poate provocarea vine din faptul că rigoarea academică şi analiza rece trebuie să fie foarte bine puse la punct", a afirmat Andreea Mogoş, prodecanul facultăţii.
În atentatele teroriste de săptămâna trecută din capitala Franţei au murit 17 persoane.