Fiecare colţ al Salinei Turda a fost fotografiat de specialiştii de la Google Maps România. Luna trecută, aceştia au petrecut două zile în subteran. Acum, utilizatorii care activează opţiunea de Street View pot să vadă în detaliu inclusiv pereţii de sare vechi de sute de ani şi stalactitele formate.
"Aici, în salină, am folosit un sistem de camere care înregistrează, care permit o înregistrare panoramică la 360 de grade pe un tripod. Pentru Street View la nivel stradal, spre exemplu, se folosesc maşini. Calitate HD, cum spunea o colegă de-a mea... arată atât de frumos peretele, încât îi vine să-l atingă", spune Dan Bulucea, manager Google Romania.
"Cred că e bine pentru cei care nu pot să ajungă aici şi pot să vadă acest loc de acasă. Sau să cercetezi puţin pe internet înainte să vii în România, aici", a afirmat o vizitatoare.
Salina Turda nu a fost aleasă întâmplător. Statisticile Google arată că aceasta ocupă locul cinci în topul celor mai căutate obiective turistice pe internet, chiar dacă până acum apărea doar ca un punct pe hartă. Cifrele celor de la salină confirmă acest lucru: anul trecut s-a înregistrat cel mai mare număr de vizitatori: aproximativ 450.000. De la deschiderea minei, aici au ajuns aproximativ 2,5 milioane de turişti.
"Povestim de o vizibilitate extinsă inclusiv pe plan mondial, pentru că asta înseamnă Google în general. Ne aşteptăm la o creştere a numărului de turişti, pentru că oricât faci vizibil acest obiectiv în mediul online şi virtual, credem că se va deschide un apetit al celor care călătoresc, cred că vor dori să simtă mediul salin. Cred că jumătate dintre cei care ne trec pragul sunt turişti străini", spune Maria Simona Baciu, directorul Salinei Turda.
Includerea Salinei Turda pe Street View a fost inaugurată în subteran de specialiştii de la Google România, care au marcat cinci ani de Google Maps România. Acum, peste 98% din drumurile şi străzile din România se regăsesc pe hărţile interactive de la Google.