Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a devenit proprietar al terenului în 2008, după ce l-a preluat de la Agenţia Domeniilor Statului. Primăria din Jucu s-a făcut însă stăpână pe cele 2,5 hectare, astfel că disputa s-a mutat în instanţă.
"2,4 hectare sunt acum în litigiu, procesul este pe rol. Primăria Jucu a refuzat să ne semneze documentele cadastrale, pentru a intabula în conformitate cu HG 2155", a declarat Doru Sabău, purtătorul de cuvânt al USAMV Cluj-Napoca.
"L-am intabulat printr-un HCL, CF-urile nu erau pe dânşii, pe statul român, erau pe persoană fizică", a precizat, de cealaltă parte, Ioan Dorel Pojar, primarul comunei Jucu.
Gestul primarului nu a respectat, se pare, prevederile legale.
"Consiliul Local Jucu nu avea dreptul să promoveze o asemenea hotărâre de Consiliu Local, pentru că acest teren nu se află nici în administrarea, nici în patrimoniul comunei Jucu", susţine Csaba Botond, consilier juridic în cadrul Agenţiei Domeniilor Statului Cluj.
Disputat în instanţă, terenul este lăsat acum în paragină.
"Faptul că acele terenuri par lăsate în paragină, sigur, se datorează disputei privind proprietatea, ale cui sunt", a explicat purtătorul de cuvânt al USAMV Cluj-Napoca.
Cu situaţia încă neclară, primaria din Jucu a concesionat, totuşi, terenul unui investitor, care vrea să ridice aici un parc acvatic.
Universitatea clujeană deţine în prezent 1.300 de hectare de teren în comuna Jucu, adică 15% din suprafaţa acesteia.