Nicu a adus la târgul de animale din Turda doar porci care cântăresc peste 120 de kilograme. Din 6 exemplare, a reuşit să vândă însă doar unul. Şi asta din cauză că oamenii spun că prețurile sunt încă mari: aproximativ 10 lei/kg.
"Nu se merită nici cu preţul ăsta să-l creşti. E muncă şi curăţenie", declară crescătorul care spune că își hrănește animalele cu porumb, orz și grâu.
Unii clienţi au reuşit însă să negocieze un preţ mai bun: 8-9 lei/kg. Alții preferă să cumpere animalele cu un an înainte și să le crească în propria curte.
Reprezentanţii Direcţiilor Sanitar-Veterinare îi sfătuiesc pe oameni să fie foarte atenţi atunci când cumpără animalele pe care le vor sacrifica de Crăciun. Porcii scoși la vânzare trebuie să fie înmatriculaţi, iar vânzătorul trebuie să prezinte certificatulul sanitar-veterinar al animalului.