Problemele nu se opresc aici: rampa provizorie, autorizată de reprezentanţii Gărzii de Mediu, s-a umplut, iar cea veche este demult depăşită, din punct de vedere al capacităţii.
Aşa că, pe ultima sută de metri, autorităţile caută soluţii, pentru a găsi locul în care se vor depozita deşeurile, până la finalizarea centrului integrat de management, cel mai devreme, în a doua parte a anului viitor.
La Prefectură, a avut loc o întâlnire a autorităţilor, în vederea găsirii unor soluţii imediate.
"Autorizarea rampei de la Moldoveneşti, acolo e o rampă privată, am aflat de la directorul Agenţiei de Mediu că a depus o solicitare de autorizare a acestei rampe şi apoi mai este varianta ca tot o rampă provizorie să fie realizată în acel centru, pe cele 63 de hectare la centrul integrat de management al deşeurilor de la Pata Rât", a declarat Gheorghe Vuşcan, prefectul judeţului Cluj.
Deşeurile care vor fi colectate mâine din oraş nu vor ajunge la rampa de gunoi.
"Avem soluţii cu operatorii de salubritate pentru o zi, putem să găsim soluţii, dar aşteptăm rezolvarea soluţiilor pe care le-am propus astăzi şi sunt mai multe alternative", a afirmat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au declarat că, cel mai probabil, noul centru integrat de management al deşeurilor va fi funcţional abia în a doua jumătate a anului viitor.