Unii dintre șefii deconcentratelor din judeţul Cluj spun că nu vor renunța la funcţii decât dacă vor fi înlocuiţi, în timp ce alții consideră că demisia este o chestiune personală.
"La noi este un obicei, în momentul în care s-au schimbat guvernele, s-au schimbat şi şefii de deconcentrate. Probabil şi acum se va întampla acelaşi lucru. Eu mă voi supune, dar până atunci, eu o să îmi fac datoria pe funcţia pe care în acest moment o deţin", a spus Ioan Merca, director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Cluj.
"Eu am avut acces la acest post în 2005, printr-o ordonanţă de urgenţă neconstituţională. Am fost eliberat apoi după o decizie a ICCJ, am fost repus în funcţie, nu are nicio legătură cu politica", a declarat Daniel Păcurariu, inspector-şef ITM Cluj.
Nici subprefectul judeţului Cluj nu se gândeşte să renunţe la funcţie. "Nu pot să vă dau un răspuns, în mod normal, calitatea este apolitică în acest moment, chiar dacă la momentul numirii sau înainte de numire am fost susţinut de PNL", a explicat Mihnea Iuoraş.
După ieșirea liberalilor de la guvernare, președinetele PNL Crin Antonescu a anunțat că organizațiile din teritoriu sunt libere să decidă viitoarele colaborări politice.