"Rezultatele finale ale alegerilor pe judeţul Cluj au fost următoarele: prezenţa la urne a fost în procent de 55,35%", a anunţat Monica Trofin, preşedinte BEJ Cluj.
Numărarea voturilor din cele aproximativ 650 de secţii de votare organizate în judeţ, a scos la iveală o situaţie diferită faţă de cea de la nivel naţional, care îl arată învingător al primului tur al alegerilor prezidenţiale pe Victor Ponta.
La Cluj, cele mai multe voturi au fost obţinute de candidatul Alianţei Creştin-Liberale, Klaus Iohannis, care a primit 42,53% din totalul voturilor. Candidatul alianţei PSD-UNPR-PC a fost preferat de doar 23,79% dintre alegători. Pe următoarele poziţii se găsesc Monica Macovei şi Kelemen Hunor, care au obţinut 7,74%, respectiv 7,58% din voturi.
Sunt şi candidaţi cu notorietate care nu s-au bucurat însă de susţinerea electoratului clujean, obţinând mai puţin de două procente.
Candidatul PRM, Corneliu Vadim Tudor, spre exemplu, a fost votat de doar 1,86% dintre alegători, în timp ce candidaţii independenţi la prezidenţiale Gheorghe Funar şi Teodor Meleşcanu au obţinut 1,38, respectiv 1,07% din voturi.
În total, în judeţul Cluj s-au prezentat la urne peste 330.000 de alegători. Mai mult de 15% dintre aceştia au votat pe listele speciale, iar multe secţii de votare au avut nevoie de o suplimentare a numărului de declaraţii pe proprie răspundere.
"Au fost cam 60 de secţii care necesitau suplimentarea acestor materiale, de ordinul miilor. Au fost peste 20 de secţii de votare unde a fost nevoie de suplimentări cu buletine de vot. 20 de astfel de cazuri în tot judeţul", a precizat Gheorghe Vuşcan, prefectul judeţului Cluj .
Prezenţa la vot în judeţul Cluj a fost cu aproape 2 procente mai mare decât cea înregistrată în primul tur al alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2009, când au votat 53,5% dintre alegători.