Primele paciente au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe înainte de miezul nopţii.
"Au prezentat intoxicaţie acută cu substanţă toxică, substanţă pe bază de diluant. În cursul dimineţii, au fost aduse alte patru persoane, erau şi ele stabile hemodinamic, au rămas în investigaţii", a precizat Monica Costin, director de îngrijiri al Spitalului Clinic Judeţean Cluj.
În total, 19 angajate au ajuns la spital. Între ele, şi Kinga Emese, căreia i s-a făcut rău la o oră după ce a ajuns la muncă.
"Când am intrat în hală, se simţea un miros puternic neplăcut. După ce am intrat, dureri de cap, ameţeală şi stare de vomitare", îşi aminteşte femeia.
Cum la fel au păţit şi colegele ei, şeful de tură a apelat numărul de urgenţe 112.
"După care au început să leşine persoane şi atunci a realizat că ceva nu e în regulă din cauza mirosului", a mai spus angajata.
Reprezentanţii companiei au refuzat să facă vreo declaraţie pe marginea celor întâmplate. Când s-a produs incidentul, aproximativ 200 de muncitori, din totalul de aproape 800, se aflau la serviciu.
În acest caz, a fost sesizată Poliţia, dar şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.
"Am început o anchetă, pentru a stabili responsabilităţile în respectarea sau nerespectarea normelor de securitate, sănătate în muncă. Respectarea acestor norme presupune faptul că sănătatea angajaţilor ar trebui protejată", a afirmat Emilian Roşca, inspector-şef adjunct al ITM Cluj.
Nouă dintre cele 19 paciente intoxicate vor rămâne internate cel puţin până mâine.