Consiliul Judeţean Cluj a avut trei preşedinţi interimari în mai puţin de trei luni. Rând pe rând, la şefia judeţului s-au perindat vicepreşedinţii, Ioan Oleleu şi Vakar Istvan, dar şi un consilier judeţean, Mihai Seplecan. Provizoratul va continua însă până la o demisie oficială a fostului preşedinte, Horea Uioreanu. În aceast caz, s-ar putea organiza alegeri anticipate.
"Trebuie să se stabilizeze acest fapt. Nu ca în fiecare lună să se aştepte că se schimbă, nu se schimbă. Cine vine? După schimbare se repune în funcţie? Asta nu este benefic nici pentru sistemul care lucrează ca un piston cu rateuri şi probleme", a afirmat Vakar Istvan, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Cluj.
Auditurile interne şi plângerile către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru fiecare proiect aflat în derulare au blocat activitatea Consiliului Judeţean, fapt care i-a dus la disperare pe cei mai mulţi dintre funcţionari.
"Ia să mai cer două, trei, patru, cinci documente care tergiversează proiectul, împing termenele", a spus Vakar Istvan.
Concret, autorităţile evită de mai bine de o lună să rezilieze contractul cu constructorul austriac al noului Centru de Deşeuri. Aceasta deşi o expertiză a scos la iveală lucrări prost executate. 10 milioane de lei au achitat autorităţile judeţene pentru construcţia unei celule de stocare a deşeurilor aflată în pericol de prăbuşire.
"Nu înţeleg de ce conducerea Consiliului Judeţean nu a introdus pe ordinea de zi din şedinţa din 29, cum am spus eu, cu Atzwanger SA, deoarece a venit acea expertiză în care expertul spune că este o lucrare malefică. Adică atât proiectul, executantul, dirigentele au făcut o lucrare aiurea şi trebuie să răspundă", a afirmat consilierul judeţean Mihai Seplecan, fost preşedinte interimar.
Fostul preşedinte Horea Uioreanu nu a luat în calcul demisia din fruntea Consiliului Judeţean, pentru că legea prevede că poate să revină în funcţie dacă va scăpa de arest sau dacă instanţa îl va găsi nevinovat.
"Este decizia lui, am discutat şi rămâne să ia o hotărâre", a afirmat Smaranda Bara, avocat.
În cazul în care fostul preşedinte refuză să îşi înainteze demisia, acesta va fi totuşi revocat din funcţie automat după şase luni petrecute în arest preventiv.