Dorel Duca se află la catedră din anii '70 şi i-a cunoscut pe unii dintre cei mai mari matematicieni ai ţării. Acum, profesorul îşi dedică tot timpul pentru a pregăti noua generaţie de cercetători ai ştiinţelor fixe.
"Sunt în facultate de 45 de ani, deci de 40 de ani, cadru didactic. Facultatea de Matematică e o facultate grea, se munceşte enorm de mult. De fapt, studenţii cred că pot să confirme, aproape tot timpul suntem la bibliotecă", spune profesorul Dorel Duca.
Profesorul spune că meritul pentru includerea facultăţii la care predă între cele mai bune 150 de şcoli de învăţământ superior din lume aparţine atât actualilor profesori, cât şi înaintaşilor.
"Să încep cu cel căruia i-am fost asistent ultimii trei ani din viaţă, Tiberiu Popoviciu, Liceul de Matematică din Cluj îi poartă numele, academicianul George Călugăreanu, profesorul D.D. Ionescu, profesorul Petru Mocanu", enumeră profesorul de matematică.
Includerea instituţiei în topul mondial al celor mai bune facultăţi vine cu o serie de beneficii atât pentru profesori, cât şi pentru studenţi.
"Fiind vizibili interanţional, probabil vom putea atrage mai multe cercetări internaţionale importante. De asemenea, prezenţa în acest top sper să fie, şi cred că este o miză pe care trebuie să o avem în vedere în următorii ani, atragerea de studenţi străini", declară Adrian Petruşel, decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică.
Primele locuri ale topului Shanghai sunt ocupate de instituţiile de învăţământ superior din Statele Unite ale Americii: Harvard, Stanford, Berkeley şi Institutul de Tehnologii Massachusetts. Cambrigde este prima universitate europeană din clasament şi ocupă locul 5. Pe ultimul loc se situează York University din Canada.