După doi ani de cercetări şi după ce a participat la cursuri susţinute de cei mai buni specialişti din lume în „patiseria sănătoasă", clujeanca obţine în laboratorul său deserturi pentru bolnavii de diabet şi pentru cei alergici la gluten sau proteina din lapte.
"Pornind de la o reţetă clasică, înlocuind anumite ingrediente din acea cremă clasică cu unele care să fie sigure pentru cei care au intoleranţă la lactoză sau alergie se face o cremă, pe bază de suc de portocale", explică Veronica Socolin, patiser.
Această cremă va umple o mini-prăijtură preparată pentru persoanele cu probleme de nutriţie. Desertul este sănătos deoarece sunt folosite ingrediente speciale, printre care făina de orez, laptele şi uleiul de cocos sau orez.
"Am căutat reţete care să fie foarte bune la gust şi pentru cei care nu au nevoia de a consuma altfel de dulciuri, deci pentru oameni normali, nu să fie un dulce special pentru un copil sau pentru o persoană cu probleme de nutriţie, să fie la fel de bun pentru el şi sănătos şi sigur cum e pentru toţi restul", completează clujeanca.
În județul Cluj trăiesc mii de persoane cu probleme de nutriţie şi bolnavi de diabet, care au numeroase restricții alimentație.
"Există diferite modalităţi de a nu suportar anumite alimente, unele sunt alergii care declanşează fenomene de-a dreptul clinice vizibile, eurpţii pe piele, diferite stări de rău. Dar o cofetărie care să acorde atenţie persoanelor cu diabet, cu obezitate este absolut binevenită. Eu ca medic sunt încântat să aud că şi în Cluj se dezvoltă această ramură care există în ţările civilizate.", a spus diabetologul şi nutriţionistul Adrian Copcea.
Clujeanca vrea să îşi trimită produsele la un laborator specializat din Bucureşti, care să certifice faptul că acestea nu conţin ingrediente care să provoace alergii persoanelor cu probleme de nutriţie.