Felicia lucrează de mai bine de 12 ani în Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. În toţi aceştia ani, în fiecare zi, asigură curăţenia pe un întreg etaj. Femeia mărturiseşte că, nu de puţine ori, ţine loc şi infirmierelor.
"Munca este destul de grea, având în vedere că suntem personal puţin, munca este solicitantă. Ce fac toată ziua? Curăţenie. Avem un etaj de spălat, șters praf, geamuri şi astea în câteva ore trebuie terminate", spune Felicia Ciorba.
"La Spitalul de Boli Infecţioase Cluj, îngrijitoarele sunt normate la metri pătraţi. Potrivit suprafeţei acestui spital, ar trebui să existe 36 de îngrijitoare de curăţenie, iar noi, la ora actuală, avem 11 îngrijitoare", explică asistenta Maria Bizo, vicepreşedinte Sanitas Cluj.
"Pentru o mai bună desfăşurare a activităţii, vom solicita Consiliului Judeţean deblocarea unui număr de 40 de posturi, dintre care, majoritatea, îngrijitoare şi infirmiere", declară Ioan Mureşan, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj.
Nu numai Spitalul de Boli Infecţioase se află în această situaţie. Cel mai mare deficit de personal auxiliar este la Spitalul de Copii, unde ar fi nevoie de încă 230 de angajaţi, în timp ce Spitalul de Recuperare ar mai avea nevoie de încă aproape 100 de persoane.
Ministerul Sănătăţii va controla, începând cu luna martie, curăţenia din toate spitalele din ţară.